Címlap


eXTReMe Tracker
Hogyan változtatja meg az internet a vallásgyakorlást? PDF Nyomtatás E-mail
Az internetes kultúráról és a hit fejlődéséről, a hackerek világáról és a digitális nemzedékről tanácskoztak Vatikánban. Az európai egyházi médiakonferencián a világ legnagyobb közösségi oldalainak – a Wikipedianak, a Youtubenak és a Facebooknak – szakértői is részt vettek…

(Vatikán) - Az Európai Püspöki Médiabizottság (CEEM) november 12-től 15-ig tartotta plenáris ülését a Vatikánban. A találkozón, amelyen az Internet-kultúra és az egyház témáját vitatták meg, több mint százan vettek részt: az egyes püspöki konferenciák média felelősei, szóvivők, média és internet szakértők. egyebek között arra keresték a választ, hogyan van az egyház jelen a világhálón, mit jelent az internetes kultúra a hit fejlődése szempontjából, az internet hogyan változtatta meg a vallásgyakorlatot, különös tekintettel a keresztényekre?
A kerekasztal megbeszéléseken részben azt elemezték, hogy a fiatalok, főleg a digitális nemzedék, amelyik már az internet létrejötte után született, hogyan használja fel a világháló által felkínált lehetőségeket? Rendkívül jelentős volt az a fórum, amelyen a legismertebb közösségi oldalak – a Facebook, a Youtube és a Wikipédia – képviselői vettek részt. Felszólalásaik azt mutatták, hogy ezek a közösségi oldalak, amelyek lényegében virtuális közösségeken alapulnak, nyitottak a párbeszédre és az egyházi közösségekkel való véleménycserére. Az Interpol főtitkárságáról a cyber-bűnözés illetékes megbízottja és egy fiatal svájci hacker tájékoztatták a hallgatóságot az internet biztonságáról és a hackerek világáról. A biztonság, valamint a magánélet és a személyes adatok védelme szorosan kapcsolódik a szerzői jogvédelemhez – állapítja meg a CEEM sajtótájékoztatója. A kánonjog és az európai törvénykezés jogvédelmi szakértői ismertették a jelenleg érvényben lévő, ide vonatkozó törvényeket és jogi eszközöket. A közgyűlésen bemutatták a Vatikáni Rádió, valamint Anglia és Wales Püspöki Konferenciájának weboldalait, továbbá a belga főpásztorok kezdeményezését, egy gyermekek számára készített honlapot. Ennek címe: www.nabby.be. (RV.de – hu – 2009-11-17 – dr. békefy – www.reformatus.hu)
 

Köszöntő

Kedves Testvérünk, és Misszió iránt érdeklődő barátunk!

Üdvözlünk Pap Gábor Missziói Központ honlapján!

Reméljük visszatérő vendégünkként üdvözölhetünk majd az elkövetkezendő évek során. Szeretnénk, ha segíteni tudnánk abban, hogy új ötleteket és módszereket osztassunk meg egymással, a tanítvánnyá tétel nehéz munkájában és a gyülekezeti életben. A honlapon található információk és anyagok szabadon letölthetők, és sokszorosíthatók. Csupán egy kérésünk van: Ha rendelkezésedre áll bármely információ, vagy segédanyag ami eredményesebbé teheti a missziói munkát, oszd meg velünk!

Atyafiságos köszöntéssel:
Bikádi László Károly
A központ vezetője

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés